banner13

banner14

Ev tekstili sektörü MÜSİAD' merceğinde

Muhammed Etkeser: Bursa'dan çok daha büyük markalar çıkarmalıyız

KENT SİAD'LARI 02.03.2017, 13:04 02.03.2017, 14:08
Ev tekstili sektörü MÜSİAD' merceğinde
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Tekstil ve Deri Sektör Kurulu tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’de ev tekstilinin durumu ve dünya ölçeğinde konumu’ başlıklı toplantının konuğu Harput Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser oldu. Ev tekstil sektörünün bugünü ve geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Etkeser, Türkiye firmalarının dünyaca ünlü markalara tedarikçilik yapmakla övünmemesi gerektiğini ifade ederek, “Tekstilde gelişmiş bir ülke ve şehir olarak çok daha büyük markalar çıkarmalıyız” dedi.

MÜSİAD Bursa Şubesi Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Toplantısı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Harput Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser ve çok sayıda MÜSİAD üyesi iş adamının katılımıyla gerçekleşti.

“Avrupa’da en çok rağbet gören ülkeyiz”

MÜSİAD Bursa Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Tekstil ve Deri Sektör Kurulu Başkanı Halil İbrahim Biçer, “Ülkemizde 70'li yıllarda makineleşmeye başlayan ev tekstili sektörü, bugün bünyesinde dünya çapında lider markalar barındırıyor. Sürdürülebilir bir gelişme içerisinde olan ev tekstili firmalarımız, tasarım ve teknoloji odaklı bir üretim anlayışıyla kalitelerini tüm dünya pazarında kabul ettiriyor. Dünya ev tekstil pazarında ciddi bir payı olan Türkiye, bugün Avrupa’da da en çok rağbet gören ülke konumundadır” dedi. 

İhracatı Bursa sırtlıyor…

Bursa’nın ev tekstil sektöründe önemli bir güç olduğunu da söyleyen Biçer, “Bursa, yıllık ihracatı 3,5 milyar dolar seviyelerinde olan Türk ev tekstil sektörünü hem üretim hem de ihracat anlamında sırtlamış durumdadır. Kentimiz ulusal ve uluslararası pazarda güçlü bir konuma sahiptir.  Ancak bunu daha da artırmak mümkün. Bursa’nın yalnızca üretim ve ihracatta değil, tasarım, pazarlama ve markalaşma noktasında da lider konuma gelmesi için firmalarımızın Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada BTSO’nun da faydalı çalışmalar yürüttüğünü söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de tekstil azalır ama bitmez”

Türkiye’de tekstil sektörünün her daim devam edeceğini dile getiren Harput Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser ise, “Tekstil Türkiye’de hem üretim hem de ihracat anlamında en önemli sektörlerinden biriydi. Bugün otomotivin ardından geliyor ancak yoluna devam ediyor. Belki eski karlılıklar yok ancak biz gelecek adına umutluyuz. Türkiye’de tekstil azalır, şekil değiştirir, nitelik kazanır ancak bitmez. Bitmesine kesinlikle imkân ve ihtimal yok” şeklinde konuştu.

Dur demeliyiz…

Katma değeri yüksek ürün üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini savunan Etkeser, “Türk tekstili kısa sürede büyük gelişimler kaydetti. Ancak hem ev tekstili hem de hazır giyim de dünyaca ünlü büyük markaların tedarikçisi olmaktan kurtulamadık. Açıkçası o büyük markalar da bize iş yaptırırken ucuz iş gücümüzü kullandı. Artık buna engel olmalı, dur demeliyiz. Bursa’dan çok daha büyük markalar çıkarmalıyız. Katma değerli üretim ve tasarıma ağırlık vermeliyiz” dedi.  

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19