banner13

banner14

MARSİFED’ten ‘Enflasyon Muhasebesi’ uyarısı

Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, enflasyon muhasebesi uygulamasındaki değişiklik kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Enflasyon düzeltmesi kararıyla firmalar, gelirleri yerine yatırımlarından vergi öder hale gelecektir. Bu durum yatırımları, istihdamı ve ihracatı olumsuz etkileyecektir” dedi.

FEDERASYON 18.08.2024, 15:05 18.08.2024, 15:11
MARSİFED’ten ‘Enflasyon Muhasebesi’ uyarısı

Enflasyon muhasebesi uygulamasını, işletmelerin mali tablolarını gerçeğe daha uygun hale getirmek için kullanılması yönüyle doğru bulduklarını ifade eden MARSİFED Başkanı Osman Akın, “Ancak, yatırımlar sonucu, enflasyon nedeniyle elde edilmiş gibi gözüken gelirden vergi alınmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz. Elde edilmemiş gelirin vergisi olmaz. Enflasyon düzeltmesi kararıyla KOBİ’ler gelirleri yerine yatırımlarından vergi öder hale gelecektir. Bu uygulama vergi prensipleriyle uyuşmamaktadır ve bundan sonraki dönemde yatırım yapmayı düşünenlerin kararlarını gözden geçirmelerine sebep olabilecektir” şeklinde konuştu.

Kararın ardından MARSİFED bünyesindeki iş insanı derneklerinin yönetimleri ile üyelerinden çok ciddi itirazlar aldıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Osman Akın, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Global ekonomik gelişmelerin de etkisiyle yeni yatırımlara en çok ihtiyaç hissettiğimiz dönemde alınan bu karar, yeni yatırımların yanı sıra istihdamı ve hatta ihracatı bile olumsuz etkileyecektir. Verginin, gerçekleşen gelir üzerinden alınması gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu bağlamda üreten ve istihdam oluşturan sanayicimizi rahatlatacak bir adım atılmasını bekliyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
21°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19