banner13

banner14

MARSİFED’de Gündem : Eskişehir

Marmara ve İç Anadolu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (MARSİFED) Yönetim Kurulu Üyeleri, Eskişehir programı kapsamında Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Genç İş İnsanları Derneği’ni (ESGİAD) ziyaret etti.

FEDERASYON 30.07.2024, 12:03
MARSİFED’de Gündem : Eskişehir

MARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akın, Yön. Krl. Bşk. Yardımcıları Kenan Işık ve Gürsel Durmuş, Yön. Krl. Üyeleri Ömer Faruk Korun, Duygu Yalnızoğlu, Batuhan Eldem ve Fatih Aksoy’dan oluşan heyeti makamında kabul eden Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ilçede gerçekleştirilen proje ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

MARSİFED Yön. Krl. Bşk. Osman Akın ise, TÜRKONFED ve MARSİFED’i tanıtarak başladığı konuşmasında, yapılan çalışmaları aktardı. Akın, Eskişehir’deki üye dernekleri ile iş birliği halinde şehirdeki sanayici ve iş insanlarının sorunlarına yönelik çözüm önerileri içeren faaliyetler gerçekleştirebileceklerini söyledi.

MARSİFED heyeti daha sonra Eskişehir Ticaret Odası’nı (ETO) ziyaret etti. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, görüşmede Eskişehir’in ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi, ayrıca iş dünyasının yaşadığı sorunlara değinerek, çözüm önerilerini paylaştı. Güler, Eskişehir iş dünyası adına MARSİFED ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını da belirtti.

MARSİFED Yön. Krl. Bşk. Osman Akın ise, firmaların finansmana erişim sorununu çözmek adına halka arz konusunun değerlendirilebileceğini, bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası ile birlikte “Halka Arz” konulu bir toplantı düzenleyebileceklerini kaydetti.

Görüşmede, Eskişehir’de MARSİFED ve üye dernekleriyle B2B etkinlikleri gerçekleştirilerek iş dünyasının ve sanayicinin ticari fırsatlar elde edebileceği gündeme getirilirken, ayrıca iklim krizi nedeniyle önemi gittikçe artan “sürdürülebilirlik” konulu etkinliklerin Eskişehir’de düzenlenmesi için mutabık kalındı.

Ziyaretlerin ardından, federasyon üyesi Eskişehir Genç İş İnsanları Derneği (ESGİAD) yönetimi ile de bir araya gelen MARSİFED heyeti, Eskişehir’de yapılan temaslarda belirlenen konularla ilgili yol haritasını ESGİAD yöneticileriyle değerlendirdi. ESGİAD’da ayrıca, MARSİFED çatısı altında bulunan genç sanayici iş insanları derneklerinin “ortak kaynak kullanımı” konusunda yapabileceği iş birliği çalışmaları da görüşüldü.

MARSİFED Yönetimi, son olarak Temmuz ayı aylık olağan toplantısını Eskişehir’de ESGİAD ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
21°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19