“Alışılmışın dışında düşünmek zorundayız”

KENT SİAD'LARI

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) ve Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliği ile organize edilen “Fütürizm” konulu seminer, Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eğitim Danışmanı Dr. İsmail Durgun’un konuşmacı olduğu programa, mühendislik öğrencileri katıldı.

Öğrencilere “Fütürizm” konulu bir sunum yapan Dr. İsmail Durgun, teknolojinin artık kendi başına yaşayan bağımsız bir organizmaya dönüştüğünü belirterek, “Teknoloji firmalara neyi geliştireceğini dikte eder hale geldi” dedi.

Emek yoğun üretimden teknoloji yoğun üretime geçildiğini de kaydeden Durgun, “Karanlık fabrikalar hayatımıza girmeye başladı. Çin’de cep telefonu parçası üreten bir fabrikada, 650 çalışandan 60 çalışana inildiğini biliyoruz. Bu durum sıradanlığa yer olmadığını gösteriyor. Artık alışılmışın dışında düşünen insanlara talep var” diye konuştu.

Sunumunda geleceğin teknolojilerine ilişkin videolara da yer veren Durgun, elektrikli ve otonom araçların hayatımızı değiştireceğini kaydetti. Durgun, dronların insan taşımacılığında önemli bir yer alacağını, ve artırılmış gerçekliğin de geleceğin ayrılmaz bir parçası olacağını  söyledi.

Bahis Siteleri style="font-size:16px;">3D VE 4D YAZICILAR...

Günümüzde oldukça yaygınlaşmış durumda olan 3D yazıcı teknolojisi hakkında da bilgi veren Dr. Durgun, söz konusu teknolojinin üretim açısından önemli bir çığır açtığına değindi. Artık 3D yazıcıların hemen hemen her sektörde kullanıldığını ifade eden Dr. Durgun, bu sektörlerin başında otomotiv, makine, havacılık ve tıp gibi alanların geldiğinin bilgisini verdi. Dr. Durgun, gelinen noktada 4D yazıcıların konuşulmaya başlandığını dile getirerek, robotların da insanların yaptığı işleri yapar hale gelerek hayatımıza fazlasıyla girmeye başladığına vurgu yaptı. “Yakın gelecekte robotların insanların ellerindeki işleri alacağı görülüyor” diyen Dr. Durgun, fütüristik yaklaşımlara göre gelecekte üretim, ulaşım, taşımacılık, sağlık gibi pek çok alanda son derece büyük değişimlerin kapıda olduğunu kaydetti. Dr. Durgun, dünyaya kıyasla Türkiye’nin kendi teknolojilerini üretmede gereken hızda yol alamadığını, ancak ümitsizliğe düşmeden gayret göstermek ve çok çalışmak gerektiğini sözlerine ekledi. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.