COVID-19 salgınının ekonomiye etkisini azaltmak amacıyla sunulan destekleri üyeleriyle paylaşan BTSO, Akademi projesi kapsamında ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ne ilişkin eğitim programı düzenledi.
Türkiye’ye örnek olan BTSO, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sunduğu hizmetleri online ortamdan taşıdı. Dijital Oda projesi ile gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekleyen BTSO, üyelerinin yaşanan ekonomik zorlukları en az hasarla atlatabilmesi için BTSO Akademi kapsamında ilk eğitim programını düzenledi. Son 6 yılda 430’u aşkın programda yaklaşık 35 bin firma temsilcisinin katıldığı BTSO Akademi’nin video konferans yöntemiyle ilk toplantısı ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ konusunda gerçekleştirildi.
İLK TOPLANTIYA YOĞUN İLGİ
Bursa iş dünyasının yoğun katılımıyla düzenlenen ilk toplantıda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Paketi’nde yer alan ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ne ilişkin tüm detaylar paylaşıldı. Videokonferans sistemi ayrıca BTSO’nun youtube kanalı üzerinden de canlı olarak yayınlandı. Eğitime katılan yaklaşık 1.000 firma temsilcisinin soruları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Servet Kaba tarafından anlık olarak yanıtlandı. SGK Uzmanı Kaba, desteği ilişkin başvuru koşulları, ilgili formların nasıl doldurulması gerektiği, destek alınacak çalışanlar için aranan şartlara ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Videokonferans sistemi ve ‘Youtube’ Betasus kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanan ‘Kısa Çalışma Ödeneği Eğitimi’nin program kaydı BTSO’nun Youtube kanalına da yüklendi.
“ÜYELERİMİZİN YAYINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Sosyal izolasyona en üst düzeyde dikkat etmemiz gereken bir dönemde dijital dünyanın bizlere sunduğu fırsatla üyelerimizi online ortamda bilgilendirmeyi sürdürüyoruz.” dedi. BTSO’nun ‘Dijital Oda’ projesi kapsamında bugün de Bursa iş dünyasının büyük ilgiyle takip ettiği BTSO Akademi projesini ilk kez online platformda gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Burkay, “Çalışma hayatının tüm aktörlerini yakından ilgilendiren ‘Kısa Çalışma Ödeneği’ konusunda düzenlediğimiz eğitim programımıza ilişkin video kaydını da yine Odamızın Youtube kanalı üzerinden erişime hazır hale getirdik. Gerek firmalarımız gerekse de çalışanlarımız için kritik önem taşıyan desteklere ilişkin bilgilendirme videoları ve sunduğumuz eğitimler de Odamızın sosyal medya hesaplarında yer alıyor. Tüm firmalarımızı sunmuş olduğumuz hizmetlerden faydalanmaya davet ediyorum. BTSO olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz bu zorlukları da birlik ve dayanışmayla aşacağız.” diye konuştu.
BTSO, 7 GÜN 24 SAAT HİZMET SUNUYOR
BTSO, koronavirüs etkisini minimize etmek amacıyla hazırladığı acil eylem planı ile üyelerine destek vermeyi sürdürüyor. Oda’nın 43 bini aşkın üyesi, sektörel sorunlarını, her türlü görüş, öneri ve taleplerini ‘05331454613’ numaralı üye iletişim hattı ve aynı numara üzerinden ‘Whatsapp’ uygulamasıyla 7 gün 24 saat boyunca iletebiliyor. Üyeler, Oda’nın web sitesinde oluşturduğu ‘BTSO Yanınızda’ paneli ve ‘btsoyaninizda@btso.org.tr’ uzantılı mail adresi üzerinden de erişebiliyor.